با دانشجویان موفق دانشگاه

با دانشجویان موفق دانشگاه


  • لطفا در ابتدا خودتان را برای خوانندگان معرفی کنید اینکه دانشجوی چه رشته ای هستید، در خصوص انتخاب رشته مورد علاقه تان  و اینکه آیا انتخاب خوبی از نظر خودتان داشتید؟

اینجانب  محسن بهمنی دانشجوی شیمی گرایش شیمی فیزیک ورودی سال 1390 در مقطع دکتری می‌باشم. مطالعه دروس شیمی و فیزیک به علت اینکه پایه و به نوعی مبدا دیگر علوم می‌باشند، همواره جز علاقمندی های اینجانب بوده است. به همین دلیل از تحصیل در  شیمی بسیار راضی و خشنود هستم و در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز به علت علاقه به درس فیزیک، گرایش شیمی فیزیک را برای ادامه تحصیل در رشته شیمی انتخاب نمودم.

  • از موفقیت های تحصیلی و علمی خودتان  برای خوانندگان بگوئید؟

اینجانب مدرک کارشناسی خویش را در رشته شیمی محض از دانشگاه فردوسی مشهد با رتبه اول و با معدل 97/16 کسب نمودم. کارشناسی ارشد خود را درگرایش شیمی‌فیزیک از دانشگاه اصفهان با معدل 18/17 دریافت کردم و هم اکنون دانشجوی سال آخر دکتری شیمی فیزیک با معدل کل 58/19 هستم. پس از اتمام دوره کارشناسی ارشد بر اساس دستورالعمل جذب فارغ‌التحصیلان نخبه و ممتاز دانشگاه‌ها، همکاری خویش را با مرکز تحقیقات شرکت ملی صنایع پتروشیمی آغاز کردم و هم اکنون در گروه پژوهش‌های کاتالیستی مشغول به تحقیق و انجام وظیفه هستم و تحقیقات خویش را برای دستیابی به دانش فنی کاتالیست‌های پر مصرف شرکت ملی صنایع پتروشیمی با کمک اساتید محترم آغاز کردم.

اینجانب به علت دستیابی به دانش فنی کاتالیست‌های انتقال آب -گاز در دمای پایین (تبدیل مونواکسیدکربن، CO، به دی‌اکسیدکربن، CO2، برای خالص‌سازی هیدروژن، H2، در واحدهای آمونیاک) و کاتالیست سنتز متانول (کاتالیست سنتز متانول، CH3OH، از گاز سنتز، CO و H2)  در سال‌های 89 و 93 دو بار موفق به کسب فناور برتر در سطح وزارت نفت شدم. هم اکنون علاوه بر توسعه دانش فنی‌های کسب شده، در حال تحقیق برای دستیابی به دانش فنی کاتالیست انتقال آب -گاز در دمای بالا نیز می‌باشم. از نتایج این تحقیقات مقالات و پتنهای بسیاری به ثبت رسیده است. به عنوان مثال در طی دوره تحصیل دکتری اینجانب، تا کنون سه مقاله ISI، سه پتنت داخلی و 12 مقاله همایش داخلی و بین‌المللی منتشر شده است.

 


 به علت دستیابی به دانش فنی کاتالیست‌های انتقال آب -گاز در دمای پایین (تبدیل مونواکسیدکربن، CO، به دی‌اکسیدکربن، CO2، برای خالص‌سازی هیدروژن، H2، در واحدهای آمونیاک) و کاتالیست سنتز متانول (کاتالیست سنتز متانول، CH3OH، از گاز سنتز، CO و H2)  در سال‌های 89 و 93 دو بار موفق به کسب فناور برتر در سطح وزارت نفت شدم. هم اکنون علاوه بر توسعه دانش فنی‌های کسب شده، در حال تحقیق برای دستیابی به دانش فنی کاتالیست انتقال آب -گاز در دمای بالا نیز می‌باشم.

 


دستاورد حاصل از تحقیقات رساله دکتری، دستیابی به فرمولاسیون و روش تهیه چند نمونه کاتالیست سنتز متانول با کارایی برتر از نمونه‌های صنعتی (به علت طراحی ویژۀ روش ساخت و بهینه سازی و کنترل شرایط عملیاتی ساخت آنها) بوده است. کاتالسیت برتر سنتز متانول علاوه بر فعالیت بالا و طول‌عمر کافی بایستی گزینش پذیری بسیار بالایی در حد 8/99% از خود نشان دهد. همچنین کیفیت و کارایی کاتالیست سنتز متانول ساخته شده بر اساس فناوری‌ کسب شده، توسط شرکت کازاله (Casale) کشور سوئیس نیز (یک از معروفترین شرکتهای صاحب لیسانس در واحدهای پتروشیمی تولید گاز سنتز، متانول، آمونیاک و اوره) پس از طی موفقیت‌آمیز آزمون‌های مربوطه، مورد تایید قرار گرفته است.

  • شما چگونه توانستید به این موفقیت ها دست یابید و در واقع چه برنامه ریزی در راستای کسب این موفقیت ها داشتید؟

من به امر پژوهش و تحقیقات بسیار علاقمند بودم. فکر می‌کنم، به روز بودن، اهداف بلند داشتن، اعتماد به‌ نفس و حس قوی نسبت به خود داشتن و ارایه ایده و ایمان داشتن به آن، بسیار لازم است و بایستی هر کار را به نحو احسن انجام داد و تمام تلاش خویش را کرد که وظایف و کارها به بهترین شکل انجام شود. به نظر من انسان نبایستی فقط در تلویریون، به کار دیگران را نگاه کند بلکه بایستی بیشتر مواقع تلویزیون را خاموش کند و خودش کاری هم را انجام دهد. و از همه مهمتر پشتکار داشتن بسیار مهم است بارها شده برای انجام کاری بسیار سعی کردم ولی موفق نشدم ولی هیچگاه نا امید نشده و دست از تلاش بیشتر برنداشتم. با توجه به اینکه در مسیر تحقیقات به روز بودن، فکر کردن و ارایه ایده نوین، تلاش و پشتکار، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است لذا سعی کرده‌ام همه این امور را سرلوحه خود قرار دهم و لذا با کمک اساتید و همکارانم توانستم به این موفقیت‌ها (که البته کوچکند) دست‌یابم.

  •  پیشرفت در بعد علمی، شما را از جنبه های دیگر زندگی باز نداشته است؟  آیا  فعالیت های فوق برنامه در کنار فعالیت های علمی و تحصیلی نیز دارید ، اوقات فراغت خود را چگونه می‌گذرانید؟

تقریبا می توانم بگویم خیر مرا از جنبه‌های دیگر زندگی باز نداشته است. در کنار فعالیت علمی به ورزش، مطالعه و پیگیری روزانه اخبار ایران و جهان، بسیار علاقه دارم. اوقات فراغت اینجانب بیشتر به مطالعه، راز و نیاز با خداوند مهربان، مسافرت، صله رحم، استراحت و انجام تفریحات سالم  جهت رفع خستگی و کسب آرامش بیشتر روح و روان، و نهایتا تلاش جهت رشد اجتماعی و بهبود روابط اجتماعی می‌گذرد.

  • دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی تا چه حدودی شما را در زمینه کسب پیشرفت های علمی و تحقیقاتی حمایت می‌کنند؟

امکانات تحقیقاتی مرتبط موجود در کلیه دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی در پیشرفت علم و کسب دانش فنی بسیار موثر هستند و اینجانب از این امکانات بسیار بهره مند شده‌ام و بدون آن امکان هیچ پیشرفت علمی وجود ندارد.

  •  آیا از تحصیل در این دانشگاه راضی هستید و چه پیشنهاد یا انتقادی در راستای کمک به دانشجویانی چون شما برای مسئولان دانشگاه دارید؟

بله از تحصیل در دانشگاه بین‌الملل امام خمینی از ته دل بسیار راضی و خشنود هستم چرا که دانشگاه برخوردار از محیطی مشتمل بر دانشجویان بین‌المللی بوده و لذا جوی بسیار مثبت و انرژی بخشی دارد و از همه مهمتر، از اساتید بسیار برجسته و دانشمندی سود می برد. و من برای انجام فعالیت‌های علمی همواره به کمک و راهنمایی این اساتید وابسته بودم.

من کوچکتر از آن هستم از مسئولین دانشگاه انتظاری داشته باشم ولیکن پیشنهادی که دارم این است در کنار تلاش و زحمات گسترده‌ای که دارند دیدارهای مداوم و صمیمانه‌ای با دانشجویان ترتیب دهند و تا حد امکان، در حل مشکلات آنها توجه و مساعدت بیشتری شود. در واقع اینجانب ارتباط مداوم و نزدیک دانشجویان و مسئولین را بسیار سودمند می‌دانم. همچنین فراهم کردن آخرین دستگاه‌ها و تجهیزات پیشرفته تحقیقاتی را بسیار لازم دانسته و از مسئولین محترم خواهشمندم به این مهم توجه بسیار بیشتری مبذول داشته باشند.

  • در دانشگاه چه کسی بیشترین نقش را در پیشرفت شما داشته است؟ در مورد اساتید برجسته خود و حمایت هایی که صورت گرفته بفرمائید؟

زحمات و کمک‌های بی‌دریغ جناب آقای دکتر بهمن واشقانی فراهانی استاد راهنمای اینجانب و سرکار خانم دکتر رجبی، جناب آقای دکتر رضایی بهبهانی، جناب اقای دکتر بیات مدیر گروه شیمی و جناب آقای دکتر سلیمانی ریاست دانشکده علوم و همچنین کلیه اساتید گروه شیمی، در پیشرفت اینجانب بسیار موثر بوده‌اند و جا دارد در اینجا  به نوبه خودم از یکایک ایشان کمال تشکر و قدردانی را داشته باشم زیرا بدون کمک و حمایت‌های همه جانبه ایشان هرگونه موفقیتی غیر ممکن بود.

  •   نقش خانواده شما در موفقیت و رسیدن به این جایگاه اجتناب‌ناپذیر است، کمی بیشتر از آنها بگویید.

من در خانواده مذهبی بزرگ شدم و دارای سه برادر و سه خواهر هستم و لذا عملا در یک خانواده پر جمعیت زندگی میکنم و از این بابت بسیار خوشحالم. پدر و مادرم بسیار حامی ما هستند و همیشه مهربانی و لطف محبت بین اعضاء خانواده برقرار بوده است و هیچگاه من از محبت های والدین، خواهران و برادرانم بی‌نصیب نبوده‌ام.‌ جا دارد از مادرم به خاطر تربیت فرزندان نیکو تشکر کنم.

  •   تعریف و دیدگاه شما از موفقیت و شکست چیست ؟

حضرت علی (ع) می‌فرمایند «شکست عدم پیروزی نیست بلکه شکست پیروزی آدم را به تأخیر می‌اندازد». اگر به اشتباهاتی مرتکب شده‌ایم خوب نگاه کنیم،  معلوم می‌شود که از این شکست‌ها اطلاعات و دانش زیادی به دست آورده‌ایم بنابراین باید از شکست درس گرفت و نا امید و سرخورده نشد و نبایستی خود را سرزنش کرد که مثلا من برای این نوع کارها ساخته نشده‌ام.

شکست، قدم اول در کسب هر موفقیتی است. شکست نوعی درس است که به ما یاد می‌دهد دفعه بعد چه کار نباید بکنیم. درسی که به ما می‌گوید باید دفعه بعد دنبال روش متفاوتی باشیم. روشی که ما را به خواسته‌مان برساند. واقعا شکست مقدمه پیروزی است زیرا من خودم این را بارها تجربه کرده‌ام.

  •  از کسانی که با آنها برخورد داشتید، چه کسی بیشترین تأثیر را روی شما داشته است؟  تاثیر گذارترین مطلبی که خوانده یا شنیده‌اید چیست؟

انسان در روزمره زندگی همیشه با افراد و مطالب یا جملات الهام بخش و تاثیر گذاری مواجه می‌شود. والدین و اساتیدم به خاطر فداکاری و کمکشان، تاثیر گذارترین افراد زندگی من بوده‌اند.
از برخی مطالب تاثیرگذاری که به خاطر دارم می‌‌توانم موارد زیر را ذکر کنم:
طلب علم بر هر مسلمانی واجب است، همانا خدا جویندگان علم را دوست دارد. (پیامبر اعظم، اصول کافی ج 1 /باب دوم/ص 35)

  وقتی پایین‌ترینم،خدا امید من است، وقتی تاریک‌ترینم، خدا روشنایی من است، وقتی ضعیف‌ترینم خدا نیروی من است و وقتی غمگین‌ترینم خدا آرام جان من است.

   همیشه راهی وجود دارد...

  •  مهم ترین دغدغه شما در حال حاضر چیست و چه برنامه ای برای آینده تان دارید؟

مهمترین دغدغه کوتاه مدت من تکمیل پایان‌نامه و دفاع از رساله دکتری، انتشار نتایج تحقیقات در قالب مقالۀ ISI و ثبت پتنت می‌باشد و در بلند مدت نیز پیگیری دانش‌فنی های ایجاد شده در کلیه مراحل احداث، راه‌اندازی و تولید محصول به منظور جهت دستیابی به محصولی با بالاترین کیفیت است. همچنین دستیابی به دانش فنی کاتالیست‌های دیگر مورد نیاز صنعت پتروشیمی کشور از دیگر اهداف اینجانب است. چرا که کاتالیست‌ها محصولاتی وارداتی و بسیار استراتژیک می‌باشند و به نوعی قلب تبنده صنایع پتروشیمی و پالایشگاه‌ها می‌باشند و آرزو می‌کنم کشور عزیزمان در این زمینه بی نیاز گردد.

 


 

دستیابی به دانش فنی کاتالیست‌های دیگر مورد نیاز صنعت پتروشیمی کشور از دیگر اهداف اینجانب است. چرا که کاتالیست‌ها محصولاتی وارداتی و بسیار استراتژیک می‌باشند و به نوعی قلب تبنده صنایع پتروشیمی و پالایشگاه‌ها می‌باشند و آرزو می‌کنم کشور عزیزمان در این زمینه بی نیاز گردد.

 


 

  • و حرف پایانی شما برای دانشجویان و دانش‌پژوهان؟

حرف پایانی من برای دانشجویان این است که ابتدا به خداوند تبارک و تعالی توکل نموده و سپس تفکر،  تلاش، عمل و همچنان عمل تا رسیدن به موفقیت را، سر لوحه خویش قرار دهند.

 

CAPTCHA Image