دستاوردها و فعالیت های علمی- پژوهشی دانشگاه

دستاوردها و فعالیت های علمی- پژوهشی دانشگاه


انعقاد تفاهم نامه ساخت مرکز پرتودهی صنعتی

با همکاری سازمان انرژی اتمی ایران، استانداری قزوین و دانشگاه

با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، استاندار و رئیس دانشگاه تفاهم نامه ساخت مرکز پرتودهی صنعتی به امضاء رسید.با امضاء تفاهم نامه همکاری سه جانبه بین سازمان انرژی اتمی ایران، استانداری قزوین و دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) راه اندازی مرکز پرتودهی صنعتی در استان قزوین کلید خورد.

در سفر یکروزه آقای دکتر علی اکبر صالحی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و آقای حسین خلفی معاون کاربرد پرتوهای سازمان انرژی اتمی ایران به قزوین و با حضور آقای روزبه، استاندار قزوین و آقای دکتر نائینی، رئیس دانشگاه تفاهم نامه احداث مرکز پرتودهی صنعتی در استان امضاء شد.

با عقد این تفاهم نامه مقرر شده با همکاری سازمان انرژی اتمی ایران، استانداری قزوین و دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) مرکز پرتودهی صنعتی ظرف مدت دو سال در استان قزوین ساخته و مورد بهره برداری قرار بگیرد. زمین مورد نیاز برای ساخت این مرکز از سوی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) اهدا می شود. اعتبار ساخت این مرکز شتاب دهنده صنعتی رودوترون، 500 میلیارد ریال پیش بینی شده است.

با امضاء این تفاهم نامه و احداث مرکز پرتودهی در استان قزوین، در این مرکز شتاب دهنده صنعتی رودوترون با توان 100 کیلو وات و انرژی10mev که به دست متخصصان توانمند سازمان انرژی اتمی ایران احداث شده است نصب و مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

با ساخت این دستگاه که توسط متخصصان توانمند احداث شده با توجه به صرفه جویی های صورت گرفته علاوه بر بومی سازی بخش دیگری از فناوری صلح آمیز هسته ای از خروج مقدار زیادی ارز از کشور جلوگیری خواهد شد. نمونه مشابه این دستگاه 12 تا 15 میلیون دلار هزینه دارد.

از جمله کاربردهای این فناوری ارزشمند می توان به تولید مواد HiTec از طریق پرتو، فرآوری مواد صنعتی و پلیمری،استریلیزاسیون تجهیزات یکبار مصرف پزشکی و رفع آلودگی از محصولات کشاورزی اشاره کرد.با استقرار و بهره برداری از این دستگاه می توان در ارایه خدمات آموزشی، پژوهشی، پزشکی، صنعتی و کشاورزی بهره برد.

 راه اندازی مرکز رودوترون در قزوین مقدمه اجرایی شدن شتابگر ملی

رئیس سازمان انرژی اتمی در جلسه امضاء این تفاهم نامه  بیان داشت د: با راه اندازی شتابگر ملی و مرکز رودوترون در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) و استان قزوین این منطقه در یک چشم انداز هشت ساله به کانون علمی کشور تبدیل می شود و چهره علمی استان عوض خواهد شد چون اولین شتاب دهنده عظیم در منطقه و غرب آسیا خواهد بود.

وی گفت: برای مقدمات اجرایی شدن شتابگر ملی باید رودوترون در دو سال آینده راه اندازی شود که این هم کار بزرگی است و با راه اندازی آن تعداد زیادی از کارشناسان و محققان حداقل 50 نفر مشغول کار خواهند شد و بستر کارهای تحقیقاتی بیشتر نیز فراهم می شود.

صالحی یادآورشد: ایجاد این مرکز علمی و پژوهشی در استان قزوین موجب خواهد شد گام مهمی برای ارتقای سلامت بهداشت استان و کشور برداشته شود و توان آموزشی و اجرای پروژه های پژوهشی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) و موسسات آموزشی استان نیز در حد قابل توجهی ارتقاء یابد.

 راه اندازی شتابگر ملی و مرکز رودوترون در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) و استان قزوین این منطقه در یک چشم انداز هشت ساله به کانون علمی کشور تبدیل می شود و چهره علمی استان عوض خواهد شد چون اولین شتاب دهنده عظیم در منطقه و غرب آسیا خواهد بود.

روزبه: تحول عظیمی در حوزه علمی استان درآستانه تحقق است

مرتضی روزبه استاندار قزوین هم پس از امضاء تفاهم نامه گفت: راه‌اندازی مرکز پرتودهی صنعتی استان قزوین اقدام بسیار ارزشمندی است که موجب تحول عظیمی در عرصه‌های صنعتی، علمی و کشاورزی استان می‌شود. وی بیان کرد: هیئت اجرایی این مرکز به ریاست منوچهر حبیبی معاون امور عمرانی استاندار قزوین تشکیل شده تا برنامه اجرایی با سرعت بیشتری عملیاتی شود.

استاندار قزوین تصریح کرد: تمام تلاش خود را برای اجرای این پروژه بر اساس برنامه زمان‌بندی مشخص شده به کار خواهیم گرفت تا شاهد بهره‌برداری از مرکز پرتودهی صنعتی استان در دو سال آینده باشیم.

دکتر ابوالحسن نائینی رئیس دانشگاه نیز اظهارداشت: مرکز پرتودهی صنعتی استان قزوین یک پروژه علمی، صنعتی و تحقیقاتی مهم است که به رشد استان در زمینه‌های علمی و تحقیقاتی کمک موثری خواهد کرد.

دکترابوالحسن نائینی گفت: به دلیل استقرار دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) در استان قزوین و دانشگاه‌های دیگر تعداد زیادی از دانشجویان از داخل و خارج از کشور در این استان حضور دارند که با اجرای این طرح بستر خوبی برای استفاده این علم آموزان از فعالیتهای تحقیقاتی فراهم می شود. وی یادآور شد: امیدواریم با هماهنگی لازم بتوانیم در مدت زمان مقرر شاهد بهره‌برداری از این پروژه باشیم.

معرفی آثار تالیفی اعضای هیئت علمی دانشگاه 

 

  صاحب/صاحبان  اثر وضعیت چاپ نوع اثر
شبیه سازی الکترومغناطیسی با استفاده از روش FDTD دکتر اصغر کشت‌کار و لیلا قنبری چاپ شده ترجمه
آمار و احتمال حسن حاجی تألیف
دینامیک خاک دکتر سید ابوالحسن نائینی    ترجمه
گزارش توسعه راهبردی شهری, توسعه راهبردی شهر ورشو تا سال 2020 دکتر ناصر براتی
نمایه‌ی داستان‌های شاهنامه‌ی فردوسی دکتر محمدامین مهدوی    تألیف
فرهنگ تطبیقی واژگان و عبارات علوم سیاسی دکتر بهرام نوازنی گردآوری

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

کسب افتخار علمی توسط دانش آموخته دانشگاه

پایان نامه خانم فرخنده خادمی از دانش آموختگان اولین دوره کارشناسی ارشد رشته ی پترولوژی دانشگاه به راهنمایی آقای دکتر آسیابانها ، در هشتمین همایش ملی-تخصصی زمین شناسی دانشگاه پیام نور در بخش پایان نامه های برتر به عنوان پایان نامه برتر شناخته شد.

درهشتمین همایش ملی -تخصصی زمین شناسی در تاریخ اول و دوم آبان 1393 در محل دانشگاه پیام نور اراک برگزار شد که در بخش پایان نامه های برتر پایان نامه خانم فرخنده خادمی با عنوان” بررسی رخساره ها و ژئو شیمی سنگ های ماگمایی منطقه شهراب- فشنگ شمال شرق فرهمین اراک” در کنار سه پایان نامه دیگر به عنوان پایان نامه های برتر شناخته شده و مورد تقدیر قرار گرفت.

 

CAPTCHA Image